• Головна
  • На Харківщині викрили депутата-колаборанта, який налагодив пасажирські перевезення з окупованих територій до росії
16:34, 7 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

На Харківщині викрили депутата-колаборанта, який налагодив пасажирські перевезення з окупованих територій до росії

На Харківщині викрили депутата-колаборанта, який налагодив пасажирські перевезення з окупованих територій до росії

На деокупованій частині Харківщини співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами депутата Куп'янської райради від однієї з місцевих політичних сил. З кінця березня до початку осені він проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою - так званою "Военно-гражданской администрацией" м. Куп'янська.

Чоловік є приватним підприємцем і володіє досить таки великим автобусним парком - майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів між сусідніми окупованими населеними пунктами, а й про відкриття нового маршруту - до російського міста Краснодар, інформує речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

На Харківщині викрили депутата-колаборанта, який налагодив пасажирські перевезення з окупованих територій до росії , фото-1

"Не дочекавшись" деокупації м. Куп'янська, колаборант ще на початку контрнаступу Збройних Сил України втік на територію країни-агресора.

В рамках кримінального провадження, яке розслідується слідчими СБУ, депутату-підприємцю оголошено заочну підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу України. Наразі його оголошено у розшук.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі, до винного будуть застосовані ще й додаткові покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #депутат #колаборант #росія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...