• Головна
  • росіяни спалили церкву ПЦУ на Харківшині перед відступом, - ФОТО
11:04, 26 вересня 2022 р.

росіяни спалили церкву ПЦУ на Харківшині перед відступом, - ФОТО

російські окупанти знищили храм ПЦУ на Харківщині перед тим, як бігли під натиском ЗСУ.

Про це повідомив 25 вересня єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, що у  суботу перед Воздвиженням, відвідав село Руські Тишки на північ від обласного центру.

"Тамтешня парафія на честь святого архістратига Божого Михаїла від початку бойових дій у лютому і до контрнаступу Збройних Сил України у вересні перебувала під окупацією. За традицією останніх років, архієрейська літургія в день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього відбувалася в місцевому храмі. На жаль, загарбницька війна, розв‘язана путінським режимом, внесла свої корективи: Руські Тишки сильно пошкоджені", - повідомив священник.

росіяни спалили церкву ПЦУ на Харківшині перед відступом, - ФОТО, фото-1

На початку окупації Архангело-Михайлівський храм був зухвало пограбований окупантами і місцевими колаборантами з числа прихильників «руського міра» та Московського патріархату.

росіяни спалили церкву ПЦУ на Харківшині перед відступом, - ФОТО, фото-2

"Двері були зламані, цінні богослужбові речі та ікони винесені невідомо куди. Проте аж до кінця літа церковна споруда була цілою, хоч перебувала на самісінькій лінії фронту. В останні дні перед втечею з північних районів Харківщини окупанти спалили храм ПЦУ", - пише єпископ.

Владика Митрофан оглянув попелище, зібрав дивом уцілілі рештки церковного начиння та помолився на місці, де стояв храм. Громада села і благодійники мають намір відбудувати святиню після переможного завершення війни.

росіяни спалили церкву ПЦУ на Харківшині перед відступом, - ФОТО, фото-3

Храм на честь архістратига Михаїла було освячено в 2018 році. Він був розташований на території котеджного містечка Удачино в Руських Тишках Циркунівської територіальної громади Харківської області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#церква #Харківщина #спалилицеркву #окупація #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...