• Головна
  • СБУ викрила двох колаборантів на нещодавно деокупованій території Харківщини
13:13, 12 вересня 2022 р.
Надійне джерело

СБУ викрила двох колаборантів на нещодавно деокупованій території Харківщини

СБУ викрила двох колаборантів на нещодавно деокупованій території Харківщини

СБУ повідомила про підозру двом громадянам, які погодилися на співпрацю з рф і добровільно обійняли посади при окупаційній так званій «тимчасовій військовій адміністрації Харківської області».

Встановлено, що 55-річний місцевий мешканець перейшов на бік ворога невдовзі після захоплення Куп’янська російськими окупаційними військами. Він добровільно обійняв посаду керівника ДП «Куп’янське лісове господарство» і пропонував іншим працювати у створеному загарбниками лісгоспі, інформує пресцентр СБУ.

47-річна місцева жителька також добровільно перейшла на бік ворога і погодилась на посаду головного бухгалтера згаданого ДП.

Наразі обоє зловмисників переховуються на тимчасово окупованій території України, прикриваючись військами рф, які тікають із займаних раніше позицій. Їм заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за сприяння Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Харків) територіального управління Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #СБУ #зрадники #колаборанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...