• Головна
  • "Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО
ТОП від 057
13:00, 14 серпня 2022 р.

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО

ТОП від 057
"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО

Найдорожчі екземпляри рашистської військової техніки, знищеної у Харківській області.

З початку повномасштабного російського вторгнення захисники Харківщини знищили сотні одиниць різноманітної військової техніки ЗС РФ. Це літаки, вертольоти, танки, РСЗВ, бойові броньовані машини і так далі. Серед "демілітаризованої" техніки окупантів є дуже дорогі та найновітніші екземпляри, яким, як вони кажуть, "аналогов нєт".

Редакція сайту 057 розповідає про найбільш дорогу російську військову техніку, знищену бійцями ЗСУ на Харківщині.

Танк Т-90М "Прорив"

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО, фото-1

Вартість: приблизно 4,3 мільйони доларів.

Танк Т-90М "Прорив" є бойовою машиною, яка здатна вести маневрені бойові дії проти будь-якого супротивника у складі танкових та мотострілкових підрозділів як основний багатоцільовий бойовий засіб. Цей танк озброєний 125-міліметровою гарматою 2А46М-5, кулеметом ПКТМ калібром 7,62 міліметри та зенітним кулеметом КОРД-МТ калібром 12,7 міліметрів.

На Харківщині українські захисники підбили щонайменше одну таку бойову машину. Це сталося 4 травня на околицях селища Старий Салтів, де бійці 227-го батальйону 127-ї бригади територіальної оборони із гранатомета "Carl Gustaf" знищили танк Т-90М "Прорив".

Вертоліт Мі-8

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО, фото-2

Вартість: приблизно 8 мільйонів доларів.

Мі-8 є вертольотом, який виконує багато цивільних і військових завдань. Десантно-штурмові гелікоптери такого типу здатні підтримувати наземні війська, знищувати бронетанкову техніку, висаджувати десант, транспортувати вантажі, евакуювати поранених і вести боротьбу з вертольотами. Вони оснащуються таким же озброєнням як і ударні гвинтокрили Мі-24. Тому цей вертоліт може бути озброєний гарматою ГШ-30-1, авіабомбами різного призначення масою до 500 кілограм та баками із запальною сумішшю, а також керованими і некерованими ракетами класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня" - С-8КО, С-24, Р-60, Р-60М і так далі.

У Харківській області ЗСУ збили не менше двох таких гелікоптерів. Останній раз це відбулось 1 квітня, коли бійці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади із ПТРК "Корсар" знищили одразу два гвинктокрили Мі-8.

Літак Су-25

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО, фото-3

Вартість: приблизно 15 мільйонів доларів.

Су-25 є штурмовиком, який здатен надавати авіаційну підтримку у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі і знищувати об'єкти із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, повітряні маловисотні і повільні цілі. Цей літак озброєний гарматою ГШ-30-2 калібром 30 міліметрів, може нести авіаційні бомби - ФАБ-500, РБК-500, ОДАБ-500П тощо, керовані і некеровані ракети класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня" - С-13, Х-25МЛ, Х-29Л і так далі.

На Харківщині сили оборони України збила не менше двох таких літаків. Остання "пташка" потрапила під вогонь ще 6 березня у Харкові, де підрозділ Національної гвардії із зенітно-ракетного комплексу знищив штурмовик Су-25.

Вертоліт Ка-52 "Алігатор"

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО, фото-4

Вартість: приблизно 16 мільйонів доларів.

Ка-52 "Алігатор" є командирським бойовим вертольотом, який здатен знищувати броньовану і неброньовану техніку, повітряні цілі та живу силу. Цей гелікоптер озброєний рухомою гарматною установкою з гарматою 2А42 калібру 30 міліметрів, ПТКР "Вихор" з лазерною променевою системою наведення, блоками калібру 80 міліметрів і авіабомбами, а також може додатково приймати на борт керовані ракети класу "повітря-повітря" ближнього бою Р-73 та "Ігла-В" та некеровані ракети класу "повітря-земля".

У Харківській області Збройні сили України збили вже кілька таких гелікоптерів. Останній раз це відбулось 13 червня на Ізюмському напрямку, де зенітно-ракетний дивізіон 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" знищив чергового "Алігатора".

Літак Су-34

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО, фото-5

Вартість: приблизно 36 мільйонів доларів.

Су-34 є винищувачем-бомбардувальником, який здатен вражати повітряні цілі та наносити ракетно-бомбові удари по наземних цілях в оперативній і тактичній глибинах. Цей літак озброєний гарматою ГШ-30-1 калібром 30 міліметрів, може нести авіаційні бомби - КАБ-500КР, КАБ-1500Л, ФАБ-500 тощо, керовані і некеровані ракети класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня" - Х-31, Х-35, Х-58У і так далі.

На Харківщині українські бійці приземлили вже кілька подібних літаків. Остання "пташка" впала 12 червня в районі Ізюму, де зенітно-ракетні війська Повітряних сил України уразили черговий літак Су-34, що атакував позиції ЗСУ.

Літак Су-35

"Демілітаризація" Росії. ТОП найдорожчої військової техніки армії РФ, знищеної на Харківщині, - ФОТО, фото-6

Вартість: приблизно 100 мільйонів доларів.

Су-35 є винищувачем, який здатен вражати різноманітні цілі - від наземних до повітряних. Цей літак озброєний гарматою ГШ-30-1 калібром 30 міліметрів, може нести авіаційні бомби - КАБ-500КР, КАБ-1500КР, ФАБ-500 тощо, керовані і некеровані ракети класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня" - Х-31, Х-35У, Х-59 і так далі.

У Харківській області війська України збили не менше двох подібних "пташок". Останній літак впав 3 червня поблизу Ізюму, де сили ППО знищили винищувач Су-34, а його пілота бійці ЗСУ захопили в полон.

Нагадаємо, що раніше редакція сайту 057 брала інтерв'ю у відомої волонтерки і радниці голови Харківської обласної ради Наталії Попової. Детальніше про це читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#найдорожча #техніка #військова #знищена #харківська
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...