• Головна
  • "15 кілометрів везли в мішках останки своєї дитини": під Харковом танк ЗС РФ вистрілив в машину волонтерів, - ВІДЕО
Відеосюжет
23:22, 23 травня 2022 р.

"15 кілометрів везли в мішках останки своєї дитини": під Харковом танк ЗС РФ вистрілив в машину волонтерів, - ВІДЕО

Відеосюжет

Під Харковом правоохоронці задокументували черговий злочин РФ.

У селі Малій Рогані слідчі вилучили тіла двох місцевих мешканців, які загинули від зброї російських військових під час окупації. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

Як розповіла мати 38-річного волонтера Ольга Котенко, вранці 15 березня її син Володимир разом з другом поїхали машиною в село з гуманітарною допомогою.

"У районі селища Елітного вони зустрілися з колоною російських танків. Один з танків приблизно з 15 метрів вистрілив в машину волонтерів. Автомобіль загорівся. Друг якимось дивом врятувався, а Володимир загинув. Як тільки батьки дізналися про це, вони прорвалися на місце події та знайшли машину, від якої майже нічого не лишилося. На узбіччі і в машині ми з чоловіком знайшли шматки тіла сина, зібрали їх у мішки і несли за плечима. Потім місцеві жителі у селі Вільхівці дали тачку, на якій ми ще 15 кілометрів везли останки. Під час окупації у населеному пункті не працювали ритуальні служби, а кладовище було заміноване, тому поховали сина на городі", - згадує Ольга Котенко.

Батько 51-річного Валерія Кота, якого вбили вдома, дізнався про смерть сина від односельців.

"Коли закінчилися обстріли, син вийшов з погреба подивитися, що коїться і загинув. Товариші знайшли його через деякий час біля воріт. В домі тіло пролежало чотири дні, після чого його захоронили", - розповідає чоловік.

За словами правоохоронців, причиною смерті Валерія скоріш за все стало кульове поранення. Слідчі зафіксували на вхідних дверях сліди від автоматичної стрілецької зброї. Крім того на тілі загиблого виявили ушкодження, схожі на кульові поранення. З метою встановлення причин смерті тіло направлять на експертизу. В ході огляду території приватного будинку правоохоронці виявили залишки ракетного озброєння РФ, які власник вилучив з даху свого домоволодіння. Речовий доказ також направлять на експертизу.

Правоохоронці провели огляд місць події та зібрали всі необхідні докази для подальшого відкриття кримінального провадження та притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#танк #вистрілив #машина #волонтери #загинув
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...