На Харківщині викрили колаборантку, яка займала посаду «головбуха» окупаційного центру соціального обслуговування, - ФОТО

У Харківській області викрили колаборантку, яка «обійняла» посаду головного бухгалтера при окупантах.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру 60-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що мешканка селища Шевченкове Куп’янського району під час окупації населеного пункту збройними силами рф добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

У червні 2022 року жінка працевлаштувалась до так званого «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Військово-цивільної адміністрації Куп'янського району» на позицію «виконувачка обовʼязків головного бухгалтера».

Колаборантка займалась веденням фінансової документації та видачею заробітної плати в російських рублях іншим співробітникам окупаційної установи.

Свої «обов’язки» пристосуванка виконувала до моменту деокупації у вересні 2022 року, після чого виїхала до Харкова, щоб уникнути відповідальності.

Правоохоронці викрили жінку та повідомили їй про підозру.