З 15 листопада по 15 січня 2016 року КЗ «Обласний організаційно- методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку декору та ялинкових прикрас «Новорічне сяйво».

Ялинкові прикраси — це іграшки, кульки чи фігурки тварин, людей, предметів побуту, гостинці, котрими прикрашають новорічну ялинку. Першими ялинковими прикрасами були живі квіти, яблука, яйця, горіхи. Пізніше - солодощі та різдвяні свічки. За легендою, перша скляна ялинкова кулька була видута у Німеччині в XVI столітті через неврожай яблук, які тоді були головною прикрасою ялинок. В Україні перші ялинкові прикраси робили із соломи, скалок, ганчір'я, кольорових стрічок, пізніше — з паперу, картону та фольги. Сьогодні у прикрашанні ялинок українці повертаються до традицій кінця ХІХ століття. На новорічних деревах знову з'являються вироби хенд-мейд.

На виставці «Новорічне сяйво» майстрині з усіх куточків Слобожанщини представляють свої найкращі новорічні прикраси та ялинки ручної роботи, вітальні листівки, подарункові іграшки та аксесуари. В експозицію увійшли понад 300 робіт: авторські ялинки та новорічні композиції виконані в техніках петриківського розпису, витинанки лозоплетіння, в'язання гачком, макраме, писанкарства, соломоплетіння, бісероплетіння, валяння, а також ляльки-мотанки і текстильні іграшки у стилі Тільда.

У рамках виставки працюватиме «Новорічна майстерня», де кожен бажаючий зможе навчитися виготовляти ялинкові прикраси власноруч.

Час роботи: з 10.00 до 17.30,  вихідний – неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46.