• Главная
  • «Українсько-російські відносини можуть і мають бути добросусідськими» — Інна Богословська
15:20, 18 декабря 2009 г.

«Українсько-російські відносини можуть і мають бути добросусідськими» — Інна Богословська

Сьогодні Україні і Росії слід розвивати нові відносини. Але зробити це можна буде лише після зміни влади в Україні, оскільки чинні Президент і прем'єр-міністр зробили все, щоб у відносинах офіційних Києва і Москви настав «льодовиковий період». Про це заявила кандидат на пост Президента України Інна Богословська в ході свого виступу на засіданні Центру соціально-консервативної політики (Україна).

Нагадаємо, що тема засідання ЦСКП, яке відбулося 16 грудня в Києві, була присвячена народній дипломатії у міждержавному діалозі України і Росії.

«Ми повинні визнати, що Україна і Росія - це різні держави, але вони як економічні партнери зацікавлені в добросусідських взаєминах один з одним. І наслідки того удару, який влада завдала по цих взаєминах, самі не розсмокчуться. Тепер їх треба не відновлювати, а зводити заново, створювати нову модель українсько-російського діалогу», - підкреслила Інна Богословська.

На думку політика, самої лише економічної моделі взаємодії не вистачає для того, щоб установити міцні й теплі відносини.

«На самій економіці нічого зробити неможливо. І в цьому помилка влади. Окрім прагматичної, необхідна й соціально-гуманітарна модель відносин», - зазначила кандидат на пост Президента України.

Інна Богословська переконана, що необхідно затвердити бюджетне фінансування для спеціальних програм, наприклад, аналогічних програмам ЦСКП, які сприятимуть розвитку двосторонніх відносин.

Нагадаємо: у своїй передвиборчій програмі Інна Богословська відзначає Росію як особливого партнера, якого з Україною пов'язує не лише спільна історія, а й цивілізаційні зв'язки. З-поміж інших стратегічних партнерів України Інна Богословська називає також країни Євросоюзу, Китай, Індію, Бразилію, Японію, США.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
0,0
Оцените первым
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Объявления
live comments feed...