• Головна
  • У Харкові пройде фестиваль фільмів про права людини
16:33, 21 листопада 2011 р.

У Харкові пройде фестиваль фільмів про права людини

25-30 листопада у Харкові пройде знаний у світі міжнародний кінофестиваль про права людини "DOCUDAYS ua".

Покази проходитимуть у кінотеатрі "Боммер" (вул. Полтавський шлях, 6) і книгарні "Є" (вул. Сумська, 3).

25 листопада, кінотеатр "БОММЕР"

18:00 Інший Челсі: історія з Донецька. РежисерЯкоб Пройсс (Німеччина)

Скандально знаменитий фільм про тих, хто живе у Донбасі. Перед глядачем проходять олігархи і забиті робітники, яких об’єднує несприйняття Помаранчевої революції і футбольний клуб «Шахтар» найбагатшої людини України Ріната Ахметова вкладає у клуб величезні кошти. Люди знають, що їхні лідери – популісти, корупціонери, кримінальні елементи. Але вони поки можуть обирати лише між Партією регіонів та «помаранчевими». У Східній Україні голосуватимуть за «регіоналів», заганяючи у глухий кут всю країну, віддану «новим елітам».

20:00 Банзай, Шанхай!, режисер Юрате Самуліоніте(Литва)

Іронічний короткометражний документальний фільм молодої режисерки, яка виросла вже в умовах Незалежності Литви, про старий бідний район біля центру Вільнюса, що називається Шніпешкес, але також відомий як Шанхай - справжнісіньке село зі своєю багатонаціональною (литовці, росіяни, поляки, цигани) громадою. У фільмі один за одним постають портрети мешканців Шніпешкесу з їхніми власними правилами, любов’ю, звичками й гріхами. Більшість із них живуть минулим, старанно плекаючи спогади про свою молодість.

Прибульці з космосу, режисер Альба Мора Рока (спільне виробництво Мексика, Колумбія, Іспанія, США)

Стрічка змальовує першу зустріч людей племені нукак маку з білими у 1988 році. «Ми дуже боялися білих людей, бо думали, що вони канібали», – каже Кірарі, старійшина племені. Останні з кочівників, виявлені в Південній Америці, нукак маку століттями кочували у тропічних лісах південної Колумбії. Але нині території Амазонії, де живе плем’я, охоплені війною з колумбійськими наркобаронами, тож нукак маку були змушені покинути свою землю. У фільмі показане зіткнення абсолютно різних світів: поселенці, місіонери, озброєні угруповання та колумбійські наркобарони.

Дике місто Детройт.

26 листопада, Книгарня «Є»
18:00 Поза зоною досяжності, Адресат не знайдено, Вдих, Килимок

29 листопада, Книгарня «Є»
18:00 Клуцис

29 листопада, "БОММЕР"
20:00 Ґугара

30 листопада, "БОММЕР"

20:00 Правосуддя для Сєргєя, режисер Ганс Германс, Мартін Маат (Нідерланди)

Вражаюча  історія 37-річного російського юриста Сєргєя Магнітского, який помер у листопаді 2009 року внаслідок тортур у слідчому ізоляторі Москви, так і не дочекавшись суду. Його загибель викликала обурення світової спільноти, але в самій Росії корумповані чиновники, винуватці трагедії, не були й не будуть притягнуті до відповідальності (щось знайоме, чи не так?). Фільм розповідає про чоловіка, який заплатив найвищу ціну, намагаючись викрити всеохопну корупцію, в лабетах якої опинилась Росія. Зараз сім’я і друзі Сєргєя вперше згодилися говорити на камеру, аби розповісти історію пересічного громадянина, який наважився протистояти корупції на найвищому рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...