• Головна
  • Хто заплатив найбільшу ціну за мир на землі
11:38, 9 травня 2011 р.

Хто заплатив найбільшу ціну за мир на землі

Україна першою зазнала удару країн фашистського блоку і зазнала найбільших втрат у ІІ Cвітовій війні.
14.03.1939 року Угорщина віроломно напала на незалежну Карпатську Україну.

А загалом, за оцінками експертів, загальні людські витрати у ІІ Cвітовій війні становлять близько 14 мільйонів чоловік. Це більше 40% від людських втрат країни колишнього СРСР. З 41,7 мільйонів чоловік, які проживали в Україні до війни, на 1945 рік залишилося близько 27,4 мільйонів чоловік. Було знищено 720 міст і містечок, 28 тисяч сіл, 16,5 тисяч підприємств, 33 тисячі шкіл, вузів, 18 тисяч лікувальних закладів. А скільки залишилося сиріт, вдів, поранених, калік? До сьогодні не всі поховані, хто загинув під час війни.
Війна для українців в 1945 році не завершилась. За 1944-1956 роки від Львова до Києва було репресовано близько 500 тисяч чоловік. Із них вбито 153 тисячі . Українці, під час ІІ Світової війни як бездержавна нація, змушені були проливати кров в арміях різних країн.

Історію України писали переможці, які сьогодні говорять, що Перемога у війні можлива була б і без України.

На цьому тлі, аморальним виглядає рішення більшості у Верховній Раді України про вивішування червоних прапорів 9 травня разом з державними прапорами України. Україна пам’ятає, як під кривавими прапорами знищили незалежність України, знищували світоглядні ідеї українців: віру, землю, сім’ю, батьківщину, вбивали священиків і віруючих, руйнували храми, вбивали мільйони людей у концтаборах, будували Чорнобиль…

Україна пам’ятає, що саме сталінський режим співвідповідальний за початок ІІ Cвітової війни.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх хто загинув у страшній війні, нехай Господь пом’яне їх у Царстві Своєму, а всім живим, хто визволяв Україну від фашизму бажаємо міцного здоров’я, щастя, сімейного затишку, довгих років життя.

За дорученням Проводу СОУ

ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІІ СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В.БІЛОУС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...