• Головна
  • Харьковские экологи требуют от МВД прекратить незаконную торговлю первоцветами
16:25, 21 березня 2011 р.

Харьковские экологи требуют от МВД прекратить незаконную торговлю первоцветами

Харьковская экологическая организация "Печенеги", действующая с 1998 года, борется за выполнение экологического законодательства. Она объединяет неравнодушных харьковчан и является членом Международного социально-экологического союза, - разъяснил задачи организации ее активист Олег Вяткин.

В настоящее время "Печенеги" обратили внимание на мягкое отношение работников харьковской милиции к фактам продажи в Харькове ранних весенних первоцветов, занесенных в Красную книгу Украины. Как уже сообщал наш сайт, В Украине ежегодно разворачивается операция "Первоцвет" для предотвращения продажи краснокнижных растений, которая отнесена к административным проступкам и карается штрафом от 5 до 20-ти необлагаемых минимумов доходов граждан (75-340 грн) плюс изъятие денег, полученных в результате незаконной торговли. Однако, по мнению общественных экологов, милиция или вообще не реагирует на продажу первоцветов, или только делают замечания нарушителям., обратилась с открытым письмом к министру внутренних дел Украины Анатолию Могилеву

Общественная организация "Печенеги", располагая  подобными фактами, обратилась с открытым письмом к министру внутренних дел Анатолию Могилеву. Ниже приводится текмт письма на языке оригинала.

Міністру внутрішніх справ України А.В. Могильову

Шановний Анатолію Володимировичу!
Ми звертаємося до вас з приводу незаконної торгівлі в місті Харкові рослинами, занесеними до Червоної книги України.
У цьому році торгівля привезеними з Криму червонокнижними рослинами, а саме підсніжником складчастим (Червона книга України, 2 категорія) у Харкові почалася ще в кінці грудня і досягла свого піку до 7-8 березня. Заходів, що проводяться для припинення незаконної торгівлі в рамках операції "Первоцвіт", для припинення цього незаконного бізнесу було явно недостатньо.
Особливе здивування викликали дії деяких співробітників міліції. Так 07. 03. 2011 в 14:37 членами ЕкГ "Печеніги" біля станції метрополітену "Проспект Гагаріна" була помічена торгівля підсніжником складчастим, про що тут же було повідомлено в міліцію за телефоном 102. Співробітники міліції з'явилися на місці вчинення правопорушення тільки в 15:30, і, на наше здивування, замість того, щоб затримати порушників, попередили їх, і після того, як порушники сховали об'єкти незаконної торгівлі, просто пішли.
У той же день о 16:30 біля станції метрополітену "Холодна гора" була помічена незаконна торгівля. Про цей факт ми повідомили співробітникам патрульної служби. Їх реакція не забарилася: вже о 16:40 той співробітник, до якого ми зверталися, підійшов до торгуючих і допоміг їм заховати під прилавок об'єкти незаконної торгівлі, після чого, як ні в чому не бувало, пішов далі.
Ще один випадок незаконної торгівлі був зафіксований 08.03.2011 біля станції метрополітену "Центральний ринок", буквально в 50 метрах від Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області. У 13:42 ми зателефонували до служби 102, однак, не дослухавши до кінця заяви, чергова кинула трубку, супроводжуючи це лайкою на нашу адресу, співробітники міліції на місці торгівлі первоцвітами так і не з'явилися.
Всі ці випадки фіксувалися нами на відеокамеру.
Випадки такого нерозуміння співробітниками міліції своїх обов'язків і здійснення ними посадових злочинів, не рідкість в нашому місті, особливо, в рамках проведеної щороку міжвідомчої операції "Первоцвіт". На нашу думку, подібна халатність з боку співробітників міліції виникає від нерозуміння важливості проблеми. НЕ ПРИПИНЯЮЧИ ТОРГІВЛЮ ПРИВЕЗЕНИМИ З КРИМУ ПІДСНІЖНИКАМИ, СПІВРОБІТНИКИ ХАРКІВСЬКОЇ МІЛІЦІЇ ЗВОДИЛИ НАНІВЕЦЬ РОБОТУ ВСІХ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ, ЗАДІЯНИХ В ОПЕРАЦІЇ "ПЕРВОЦВІТ".
Торгівля привізними видами є свого роду іспитом перед початком торгівлі видами первоцвітів, які зростають в Харківській області (черемшею, тюльпаном дібровним, рябчиками, горицвітом і т. п.), яка розпочнеться з квітня. Саме тоді стане ясно, як насправді працює наша міліція.
Ми сподіваємося, що за виявленими фактами керівництвом УМВС буде проведено розгляд, і винні понесуть покарання. Зі свого боку обіцяємо всіляку підтримку законним діям співробітників міліції. Спеціально для більшого розуміння рядовими співробітниками міліції, які саме рослини взяті в нашій країні під охорону, ЕкГ "Печеніги" були розроблені методичні рекомендації, що містять в собі фотографії всіх червонокнижних видів, які масово продаються: http://pechenegy.org.ua/ru/memosru

З повагою, голова ЕкГ "Печеніги" Шапаренко С.О.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...