
250 гривень за кілограм фаршу: яких видів м'яса торкнулись зміни ціни

На початку вересня в Україні зафіксовано суттєве зростання цін на яловичину та телятину.
Деякі види м’яса подорожчали до 13% лише за два дні. Про це повідомив портал “Мінфін”.
Найбільше подорожчав фарш із яловичини — з 230 грн/кг 1 вересня до 250 грн/кг вже 3 вересня. Це становить зростання на 8,7%. Таке ж подорожчання спостерігається і в ціні гуляшу, який також зріс із 230 до 250 грн/кг, свідчать вони.
Інші частини яловичини також збільшились у ціні:
- Шия — +5,8% (275 грн/кг),
- Лопатка — +3,2% (325 грн/кг),
- Ребро — +2,9% (180 грн/кг),
- Биток — +2,3% (450 грн/кг),
- Задня частина — +2,8% (365 грн/кг).
Вартість яловичої вирізки наразі коливається в межах 850–870 грн/кг, що на 2,38% більше, ніж на початку місяця.
Різко подорожчав і фарш із телятини — на 13% за два дні: з 230 до 260 грн/кг. Інші частини телятини додали менш суттєво:
- Грудинка — +5,9% (180 грн/кг),
- Корейка — +3,3% (475 грн/кг),
- Лопатка — +4,4% (355 грн/кг),
- Вирізка — +2,3% (870 грн/кг),
- Шия — +3,6% (290 грн/кг).
Водночас вартість інших видів м’яса залишається стабільною. У серпні 2025 року яловичина подорожчала на 14% у порівнянні з липнем, свинина — на 5,9%, курятина — лише на 0,5%.
Нагадаємо, ціни на овочі та фрукти змінились.
Коментарі