• Головна
  • Чому інверторні кондиціонери популярніші за звичайні
Новини компаній
09:39, 25 травня

Чому інверторні кондиціонери популярніші за звичайні

Новини компаній

Все частіше у продажу можна побачити кліматичне обладнання, серцем якого є цифровий інвертор. Такі пристрої відрізняються багатофункціональністю, довгим терміном служби, тихою роботою та ще цілою низкою переваг. Далі розповідаємо про особливості, плюси та мінуси інверторних кондиціонерів. photo-1713192706955-6ef5c71811bd?q=80&w=2070&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fG3

Принцип роботи та переваги

Особливість інверторного кондиціонера полягає у його безперервній роботі. Двигун створює у приміщенні оптимальну температуру, працюючи у форсованому режимі. Коли досягнуто показників, мотор не вимикається, а переходить на знижені обороти. Двигун зупиняється лише після повного вимкнення приладу. Багато покупців вважають за краще купити інверторний кондиціонер у Києві замість звичайного через такі особливості:

  1. Низький рівень шуму. Інверторні кондиціонери практично не видають звуків, особливо під час роботи, що підтримує. Їх можна залишати включеними на ніч і не боятися прокинутися від шуму.
  2. Довгий термін експлуатації. Моделі звичайного формату «Старт-Стоп» зношуються набагато швидше за інверторні. Секрет полягає в тому, що безперебійна робота на зниженій швидкості менш шкідлива для робочих деталей, ніж регулярні включення та відключення.
  3. Великий вибір моделей. Сьогодні кількість інверторних кондиціонерів величезна: від побутових до промислових, недорогих до преміальних. Легко знайти модель, що відповідає вашим потребам.
  4. Створення оптимального мікроклімату. За рахунок стабільної роботи на одній швидкості в приміщенні регулярно зберігається та сама температура, що благотворно впливає на самопочуття тих, хто в ньому знаходиться. Для порівняння, звичайні кондиціонери включаються повторно лише тоді, коли температура змінюється на 3–5°С.
  5. Низький рівень енергоспоживання. Більшість інверторних кондиціонерів належить до класу енергоспоживання А+ та вище. Витрата електрики у таких моделей приблизно на 30% нижча, ніж у звичайних, навіть дорогого сегмента.
  6. Різноманітність функцій. Більшість кондиціонерів з цифровим інвертором працює не тільки на охолодження приміщення, а й на обігрів, що важливо за слабкої роботи опалювальної системи в зимовий період. Інші корисні функції – осушення повітря, наповнення корисними іонами срібла, видалення забруднень через плазмовий фільтр.

Нестача кондиціонерів

Єдиним мінусом кліматичного обладнання із цифровим інвертором вважається його вартість. Вона в середньому на 1/3 вища, ніж у кондиціонерів з мотором формату "Старт-Стоп", які мають аналогічні технічні параметри. Однак різниця в ціні окупається за рахунок економії на комунальних послугах (електриці) та більшого терміну служби пристрою без необхідності виклику майстра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...