• Головна
  • Українське кіно: що подивитися, - НЕСКОРЕНИЙ
19:30, 23 травня
Надійне джерело

Українське кіно: що подивитися, - НЕСКОРЕНИЙ

Українське кіно: що подивитися, - НЕСКОРЕНИЙ

Військова драма режисера Олеся Янчука (2000 р.)

Фільм відзнятий на кіностудії «Студія Олесь-фільм» за сприяння Українського конгресового комітету Америки (УККА) і участі Національної кіностудії художніх фільмів імені О. Довженка. Головний консультант фільму – тодішній президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський.

Події розгортаються у 1950 році. Із завершенням Другої світової на теренах Західної України, у Карпатах, триває збройна боротьба знесилених, знекровлених, але нескорених духом частин та невеликих боївок Української повстанської армії, що змушена вести бій на два фронти: проти німецьких окупантів та більшовицької навали.

На чолі армії — легендарний генерал-хорунжий Роман Шухевич на псевдо «Тарас Чупринка». Долю саме цього командира покладено в гостросюжетну й динамічну основу фільму Олеся Янчука.

«Нескорений» – не тільки гострий сюжет, а й реальна спроба художніми засобами донести до глядача правду про події воєнного і повоєнного часу на Західній Україні

У ролях: Григорій Гладій, Вікторія Малекторович, Світлана Ватаманюк, Дмитро Миргородський, Володимир Горянський,Ірма Вітовська, Борис Георгієвський, Станіслав Боклан та інші.

Українське кіно: що подивитись, - СТРАЧЕНІ СВІТАНКИ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Роман Шухевич #УПА #кіно #фільм
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...