• Головна
  • Відновлення енергетики Харківщини: що потрібно регіону
09:55, 10 травня
Надійне джерело

Відновлення енергетики Харківщини: що потрібно регіону

Відновлення енергетики Харківщини: що потрібно регіону

Ворог знищує енергетику регіону та намагається зробити Харківщиною непридатною для життя.

Про це заявив начальник ХОВА Олег Синєгубов під час Міжнародного саміту міст і регіонів за участі Президента України Володимира Зеленського.

В межах саміту зокрема розглядали питання енергетичної безпеки регіонів України під час повномасштабної війни.

За словами начальника ОВА Олега Синєгубова, Харків і область внаслідок російських  обстрілів енергетичної інфраструктури зіштовхнулись з безпрецедентними енергетичними загрозами.

«Ворог намагається зробити місто Харків та населені пункти області непридатними для життя, знищуючи наші об'єкти енергетики. Окупанти застосовують все можливе озброєння. У січні противник вдарив по місту ракетою північнокорейського виробництва. Наприкінці березня ворог на Харківщині залишив без світла 700 тисяч абонентів, здійснивши 22 повітряні атаки на об'єкти енергосистеми, а 11 квітня – повторив масовані ракетні удари», – розповів Олег Синєгубов.

Від початку повномасштабної війни в області пошкоджено або знищено 660 об’єктів електропостачання. Лише завдяки героїзму наших енергетиків вдається частково відновлювати знищене, зазначив начальник ХОВА.

Через руйнування, яких завдали і продовжують завдавати регіону військові рф, тисячі абонентів Харкова та прилеглих громад змушені жити за графіком відключень через дефіцит електроенергії.

«Постійно ведемо перемовини з іноземними партнерами, забезпечення новим обладнанням потрібне вже зараз, адже до нового опалювального сезону залишається не так багато часу. Лише для відновлення одного із зруйнованих об’єктів необхідні більше 190 мільйонів гривень», – сказав Олег Синєгубов.

Серед нагальних потреб начальник ОВА виокремив наступні: встановлення 60 модульних і твердопаливних котелень, понад 70 газових і 70 когенераційних установок.

«Сьогодні Харківській області, як ніколи, потрібна подальша довгострокова підтримка міжнародних партнерів. Ворог хоче перетворити Харківщину на територію без можливостей для життя. Однак щодня даємо зрозуміти, що попри терор — ми вистоїмо», – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, міський голова Ігор Терехов наголосив, що треба максимально відходити від великої централізації для життєзабезпечення Харкова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#енергетика #світло #котельні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...