• Головна
  • Коли Patriot буде в Україні, це всі відчують, - Зеленський
19:39, 29 квітня
Надійне джерело

Коли Patriot буде в Україні, це всі відчують, - Зеленський

Коли Patriot буде в Україні, це всі відчують, - Зеленський

Президент Зеленський розповів, коли Україна отримає Patriot та ракети до них.

Про ППО для України йшлося на пресконференції з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.

Щодо додаткових ракет до наявних в країні систем протиповітряної оборони Patriot, Україна їх швидко отримає, сказав президент. Стосовно постачань безпосередньо нових систем Patriot продовжується відповідна робота.

"Щодо додаткових пакетів і кількості ракет до Петріотів: очікуємо позитив, думаю, будемо отримувати постачання, і отримали відповіді, що в процесі не буде пауз. Щодо додаткових систем Петріот, ми працюємо, тут поки що немає потужної конкретики, яку ми очікуємо від партнерів. Є перші кроки, ми сьогодні обговорювали з Генсеком, де ми бачимо. Ми розуміємо, в яких державах що є, є діалоги, працюємо над додатковими системами Петріот", - заявив Зеленський.

"Я думаю, як тільки вони будуть в Україні, чого всі очікують, ми з вами будемо це відчувати. Важливо їх відчувати не на словах, а в небі, реальному захисті неба", - наголосив глава держави. 

За словами Єнса Столтенберга, в НАТО працюють над тим, щоби більше систем протиповітряної оборони надавали Україні.

"Ми оновили наш огляд сил і засобів ППО і вітаємо рішення Німеччини передати повну нову батарею Петріот до України, і після засідання наших міністрів оборони з президентом Зеленським Іспанія оголосила, що вона передасть батарею Петріот, а також було велике оголошення з боку США, Великої Британії, які також включають в себе різні системи ППО. Сьогодні Австралія оголосила, що надасть гроші на закупівлю систем ППО короткого радіусу дії, а також переносних систем ПЗРК. Нам потрібно більше уваги зосередити на Петріотах, також ремонтувати існуючи системи, а також потрібні боєприпаси. Звичайно, Петріоти важливі, але є й інші системи, які необхідні для створення пошарової системи ППО", - заявив генсек.

Раніше Зеленський заявляв, що Україна потребує щонайменше 7 додаткових систем "Петріот" для посилення протиповітряної оборони.

Читайте також: допомога США: чи є вона запорукою перемоги у війні з рф?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Петріот #ППО #Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
12:18, 7 травня
live comments feed...