17:41, 8 квітня

9000 долларів за виїзд до ...рф

Виїхати за хабар за кордон не нова схема для ухилянтів. Але в Харкові її дещо змінили. Кінцевим пунктом призначення для ухилянтів була росія, й охочі знаходилися. 

Про викриття ділків повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, мешканець селища Золочів Богодухівського району організував «схему» незаконного переправлення чоловіків призовного віку на територію держави-агресора. 

Будучи обізнаним у розташуванні українських блокпостів на території району, він пропонував «клієнтам» їхати разом з ним на авто. Потім ділок висаджував їх поблизу лісу, пройшовши який, вони потрапляли на територію рф.

Крім того, з кожним «клієнтом» він проводив детальний інструктаж. Насамперед чоловіки призовного віку мали казати, що вони друзі підозрюваного та разом їдуть на дачу на території Богодухівщини.

За втечу з України ділок оголошував суму в розмірі 9000 доларів США. Тобто, майже вдвічі більші ніж "такса" за незаконний перетин західного кордону України. При тому, що в рф існують реальні шанси все ж таки потрапити на фронт, але вже як ресурс для м'ясних штурмів. Так доля спіткала вже мешканців окупованих територій. 

Спочатку ухилянти передавали першу частину суми у розмірі 1000 доларів США, а вже під час прибуття на місце злочину — другий транш. 

7 квітня під час чергової спроби проїхати разом з військовозобовʼязаним український блокпост, який розташований на відстані близько 8 км від кордону з рф, правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 КПК України. На той момент у нього вже виявили передану «клієнтом» другу частину обумовленої суми у розмірі 8000 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності ділка.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 56-річному чоловіку в сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали ділків-високопосадовців, які відправляли ухилянтів не в рф, а в Європу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ухилянт #Харківська прокуратура #Золочів #побіг в рф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...