• Головна
  • Судитимуть колаборанта, який добровільно став посадовцем на окупованій Куп’янщині
12:28, 25 березня
Надійне джерело

Судитимуть колаборанта, який добровільно став посадовцем на окупованій Куп’янщині

Судитимуть колаборанта, який добровільно став посадовцем на окупованій Куп’янщині

Чоловіка оголошено у розшук.

Завершено спецрозслідування стосовно колаборанта, який обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації під час захоплення Куп’янщини. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час незаконного вторгнення російської армії на територію Куп’янського району місцевий мешканець добровільно вирішив співпрацювати з окупантами. Наприкінці червня 2022 року чоловік добровільно обійняв посаду «и. о. помощника начальника отдела (сельского) Петропавловского территориального отдела ВГА Купянского района».

"Колаборант приймав у мешканців с. Берестове і с. Піщане документи для подальшого оформлення так званої «матеріальної допомоги» від рф, відповідав за надання послуг адміністративного характеру, збирав персональні відомості інших жителів, а також контролював стан благоустрою у зазначених населених пунктах. Обвинувачений також брав участь у нарадах окупаційної адміністрації і виконував рішення та вказівки своїх безпосередніх керівників", — розповіли у прокуратурі.

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності.

Наразі колаборант переховується від слідства, його оголошено у розшук. Чоловіка судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, мешканки Балаклії вели бухгалтерію в окупантів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #суд #Куп’янщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...