• Головна
  • Мешканку Харківщини, яка "зливала" дані про переміщення війської техніки, засудили на 8 років
14:13, 24 березня
Надійне джерело

Мешканку Харківщини, яка "зливала" дані про переміщення війської техніки, засудили на 8 років

Мешканку Харківщини, яка "зливала" дані про переміщення війської техніки, засудили на 8 років

Обвинувачена заявила, що не мала наміру вчиняти злочин.

Суд виніс вирок мешканці Вільшан Харківського району. 

Про це повідомив Харківській антикорупційний центр з посиланням на вирок Дергачівського райсуду Харківської області від 19 березня.

За даними ХАЦ, мова йде про Вікторію Фірсіну. Жінка є уродженкою міста Руставі в Грузії та працювала прибиральницею службових приміщень Харківської спеціальної школи № 7.

У липні 2023 року Фірсіна в забороненій соцмережі "одноклассники" налагодила спілкування з представником рф.

Жінка надсилала чоловіку інформацію про переміщення української військової техніки повз селища Вільшани, зокрема:«У нас замечала уже несколько грузовиков под номерами. Скотчем зелёным налеплены на дверь. Что означает пока не знаю. Видела 3 и вчера 9 и бензовоз в паре. В сторону Богодухова»,

«Да и машинки их стали чаще сновать за посёлок, в район Золочева, там выезд.», 

«А по факту наблюдается движняк, сегодня и в городе и по нашей трассе было живенько, прилично всяких их джипов, пикапов и т.п. мелочи, зенитку вроде поволокли в сторону Сум, утром знакомая видела целую колонну вояк в ту сторону. Поговаривают, что вояк из Харькова перебрасывают и город без присмотра остается (дай-то боже, если так)», 

«Около двух часов сегодня у двора моего стояли вояки, Урал с пушкой, два буса, пикап, джип, грузовик. Они закипели, набирали у меня воду. Одного по рации вызвали, он отошёл и отвернулся, плюс вода шумела, услышала, что их торопят, надо работать, проскочило «Гоптовка», велено колонной не ехать, растягиваться. Они обсуждали там село, или что, один сказал, да, село, там КПП. Думали как ехать, по окружной хотели. Ещё говорили, что Урал долго будет тащиться. Соседка говорила с одним, вроде знакомый её, они прут на Богодуховский район, там вроде станут».

Фірсіна свою вину визнала частково та у судовому засіданні пояснила, що наміру у неї вчиняти злочин не було. Вказала, що познайомилась з чоловіком, який представився харків’янином, але поїхав на заробітки до москви де і залишився. У них склалися дружні стосунки. Пояснює, що цей чоловік казав, що у нього знайомі із Козачої Лопані та щоб вони не попали під обстріл, їм треба знати про скупчення техніки, про що вона й сповіщала.

Суд визнав винною жінку за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, мешканки Балаклії вели бухгалтерію в окупантів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборантка #Вільшани #суд #вирок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...