• Головна
  • Цього року на Харківщині очікують збільшення врожаю озимих майже на 50%
18:54, 19 березня
Надійне джерело

Цього року на Харківщині очікують збільшення врожаю озимих майже на 50%

Цього року на Харківщині очікують збільшення врожаю озимих майже на 50%

Минулоріч аграрії посіяли озимини майже на 50% більше, про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної військової адміністрації.

Торік восени аграрії Харківщини посіяли озимини на площі 325,9 тисяч гектарів. Це на 46,2% більше у порівнянні з 2022 роком.

Найбільше було засіяно озимої пшениці – 323 тис. га. Також господарства області засіяли ячмінь та жито. Під озимий ріпак віддали 22,9 тис. га землі, що на 57,9% більше показника 2022 року.

«На більшій частині території Харківської області озимі культури впродовж декади знаходилися в стані неглибокого зимового спокою, лише в південних та центральних районах, де спостерігалися найвищі температури повітря та ґрунту, в денні години озима слабко вегетувала», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

За попередніми даними, цьогоріч аграрії Харківщини планують посіяти ярі культури на площі понад 960 тисяч гектарів. Очікується збільшення посівних площ під основну стратегічну продукцію агросектора регіону: яру пшеницю, горох, а також гречку, просо та соняшник.

Збільшення посівних площ здійснюється зокрема за рахунок розмінування сільгоспземель.

Сільськогосподарські землі почали системно розміновувати й нарощувати темпи розмінування наприкінці 2023 року. За словами Євгена Іванова, їхнє очищення — на третьому місці за пріоритетністю після критичної та житлової інфраструктури.

Цього року, за даними Кабміну, у Харківській області першочергового розмінування потребують 190 000 гектарів сільгоспугідь. Нині на Харківщині обстежили понад 1000 гектарів земель, розміновано близько 377 гектарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сільгоспземлі #посівна #озимі #розмінування #врожай #пшениця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...