• Головна
  • Ситуація на фронті: ворог тисне, але й в БНР неспокійно
09:31, 18 березня

Ситуація на фронті: ворог тисне, але й в БНР неспокійно

Бої тривають на всіх ділянках фронту.

Протягом сімсот п’ятдесят четвертої доби широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України відбулося 72 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав 14 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив

95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Минулої доби російські окупанти атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 цих ударних БпЛА було знищено.

Вовчанськ, Гоптівка, Басове Харківської області зазнали авіаційних ударів минулої доби. Але і в Бєлгороді неспокійно

Місцеві Телеграм-канали повідомляють про обстріл міста. Мовляв, одна людина постраждала. Також в Бєлгороді пошкоджені будівлі й автівки. .

Під артилерійським та авіаційним вогнем загарбників були близько 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. Як повідомляє начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник, окупанти продовжують тримати достатньо велику групу сил на цьому напрямку та намагаються атакувати українські позиції в районі Синьківки. Але успіху не мають завдяки героїчній роботі Сил оборони. 

В цілому, ситуація залишається доволі складною. З усім тим, українське командування, офіцери та солдати на місцях тримають її під контролем та завдають окупантам втрат як у живій силі, так і у техніці. 

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 3 атаки противника в районі населеного пункту Роздолівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими захисниками відбито 8 атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 13 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Орлівка, Олександропіль та Невельське області. При цьому, аналітики ISW відмічають, що росіяни продовжують тиснути в цьому напрямку. Російські війська просунулися на північний захід і захід від Авдіївки, на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 17 березня. Геолокаційні знімки, опубліковані 16 березня, свідчать про те, що російські сили нещодавно просунулись на північний захід від Тоненького (на захід від Авдіївки). На кадрах, опублікованих 16 березня, вказано, що російські війська просунулися до центральної частини Орлівки (на північний захід від Авдіївки), йдеться у звіті ISW.

Ситуація на фронті: ворог тисне, але й в БНР неспокійно, фото-1

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 36 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 7 разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено 3 штурми позицій наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 3 районах зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, вночі рашисти вдарили по пожежній частині на Харківщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ситуація на фронті #Бєлгород #Авдіївка #Куп'янськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...