• Головна
  • На Харківщині затримали інформатора росіян, який передавав дані ППО та планував розробку вибухівки для порушення логістики, - ФОТО
10:25, 14 березня
Надійне джерело

На Харківщині затримали інформатора росіян, який передавав дані ППО та планував розробку вибухівки для порушення логістики, - ФОТО

На Харківщині затримали інформатора, який передав росіянам дані про ППО.

Правоохоронці викрили інформатора, який передавав ворогу дані про системи ППО та дислокації українських вертольотів на Харківщині. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець с. Близнюки Лозівського району почав спілкуватись з представником рф через месенджер «Телеграм».

Від ворога мешканець Харківщини отримав завдання на проведення підривної діяльності, на що погодився.

Чоловік вишукував у Лозівському районі місця знаходження українських вертольотів та передав ці дані російському куратору.

Він також їздив і до Харкова, щоб знайти системи ППО у місті. Цю інформацію чоловік передав ворогу, відправивши зображення карти місцевості з позначкою, де розташована протиповітряна оборона.

Також інформатор в домашніх умовах планував розробити саморобний вибуховий пристрій, який був необхідний для підриву залізничних колій з метою порушення логістики постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Харківщині.

Проте реалізувати йому це не вдалось.

На Харківщині затримали інформатора росіян, який передавав дані ППО та планував розробку вибухівки для порушення логістики, - ФОТО, фото-1

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру 46-річному чоловіку за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#інформатор #ППО #куратор #вертольоти #вибухівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...