• Головна
  • Отримав хабар у 45 тисяч за оренду гаражного бокса: на Харківщині затримано посадовця міськради, - ФОТО
15:07, 6 березня
Надійне джерело

Отримав хабар у 45 тисяч за оренду гаражного бокса: на Харківщині затримано посадовця міськради, - ФОТО

Отримав хабар у 45 тисяч за оренду гаражного бокса: на Харківщині затримано посадовця міськради, - ФОТО

За даними слідства, начальник одного з комунальних підприємств Люботинської міської ради вимагав від підприємця гроші. «Питання» стосувалось надання в оренду нежитлового приміщення, що перебуває на балансі Люботинської територіальної громади.

У листопаді 2023 року під час особистої зустрічі з підприємцем посадовець повідомив, що у місті є вільні гаражні бокси та для надання їх у користування потрібно укласти договір оренди, відповідно до якого передбачено щомісячну оплату на розрахунковий рахунок комунального підприємства.  

Проте це були не всі умови, які поставив ділок: він також вимагав від підприємця сплачувати і йому кожного місяця 15 тис. грн за «послугу», інакше приміщення той не отримає. Чоловік погодився на такі «умови» та підписав договір оренди.  

У лютому 2024 року службовець отримав від підприємця «неофіційні» 30 тисяч гривень — за перший та останній місяці оренди.

Отримав хабар у 45 тисяч за оренду гаражного бокса: на Харківщині затримано посадовця міськради, - ФОТО, фото-1



5 березня року під час отримання щомісячного «траншу» у сумі 15 тис. гривень правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 КПК України. 

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру посадовцю за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #прокуратура #хабар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...