• Головна
  • Колишнього харківського нардепа Мураєва судитимуть за державну зраду
14:31, 5 березня

Колишнього харківського нардепа Мураєва судитимуть за державну зраду

Колишнього харківського нардепа Мураєва судитимуть за державну зраду

Екснардепа, власника заблокованого проросійського телеканалу Євгена Мураєва судитимуть за державну зраду та інформаційно-підривну діяльність.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Розслідуванням встановлено, що ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачений почав активно допомагати РФ в проведенні підривної діяльності проти України.

Екснардеп створив та поширював на підконтрольному йому телеканалі, а також відеохостингу YouTube тези російської пропаганди. У виступах та інтерв’ю він заявляв, що в Україні йде “культурна війна та переслідуються інакомислячих”, пропагував ідеї, спрямовані на дискредитацію незалежності нашої держави та необхідності виконання домовленостей з РФ.

Також екснардеп переконував свою аудиторію у помилковості та недоцільності теперішнього зовнішнього та внутрішнього політичного курсу України, орієнтованого на євроінтеграцію та вступ до НАТО.

Зазначені публікації та відеозаписи активно “розганялися” пропагандистами в соцмережах та були доступними необмеженій кількості користувачів.

Такими діями обвинувачений надав допомогу представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері.

Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, його виступи та інтерв’ю завдають шкоди інформаційній безпеці України та є формою підривної діяльності проти держави Україна, сприяють РФ.

Нагадаємо, що Євген Мураєв народився у місті Змієві на Харківщині 2 грудня 1976 року. Батько Володимир Кузьмич обіймав посаду генерального директора АТЗТ «Рапід». Мати Ольга Олексіївна — доцент кафедри хімії в Харківському університеті міського господарства.

2006 — депутат Харківської облради V скликання від партії «Віче». Керівник комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, енергоощадження та ЖКГ. Вдруге депутатом облради став у 2010 році від Партії регіонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Мураєв #ГПУ #суд #зрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...