• Головна
  • Під час окупації Харківщини двоє військових рф робили «перевірки» місцевих та за відмову у «вечері» один з них зґвалтував дівчину: їх судитимуть, - ФОТО
13:30, 5 березня
Надійне джерело

Під час окупації Харківщини двоє військових рф робили «перевірки» місцевих та за відмову у «вечері» один з них зґвалтував дівчину: їх судитимуть, - ФОТО

У Харкові судитимуть двох російських військовослужбовців, які зґвалтували дівчину під час окупації області.

Навесні 2022 року, під час окупації одного з населених пунктів Харківської області, російський військовослужбовець зґвалтував дівчину. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронці ідентифікували воєнного злочинця: це 45-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії західного військового округу зс рф з позивним «Вовк». До злочину також причетний його підлеглий — 22-річний водій 752-ого мотострілецького полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії зс рф на прізвисько «Малой».

За даними слідства, обидва окупанти обходили будинки та проводили «перевірки» у місцевого населення. В одному із домоволодінь підлеглий запропонував дівчині «повечеряти» з його командиром, але отримав відмову.

Пізніше чоловіки повернулись до того ж будинку.

Дівчина була у підвалі через шквальні обстріли з боку зс рф разом зі своєї родиною.

Окупанти вивели звідти її батька та приставили до його скроні пістолет. Вони зачинили усіх інших членів сім’ї у підвалі, і водій мав слідкувати за тим, аби ніхто не вийшов.

Командир затягнув дівчину у будинок та зґвалтував її. Весь час у руці він тримав пістолет та погрожував розстріляти потерпілу.

Під час оглядів місць дислокації військових рф, зокрема в так званій «комендатурі», правоохоронці знайшли жорсткий диск, де був записаний допит дівчини про вчинення щодо неї сексуальних дій.

Чоловіки перебувають у міжнародному розшуку.

Їх заочно судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #розшук #військові #зґвалтували #окупація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...