• Головна
  • Виконував адміністративні обов'язки під час окупації Харківщині: СБУ викрила колаборанта-гастролера, - ФОТО
14:45, 23 лютого
Надійне джерело

Виконував адміністративні обов'язки під час окупації Харківщині: СБУ викрила колаборанта-гастролера, - ФОТО

СБУ викрила на Харківщині колаборанта-гастролера, який допомагав загарбникам з окупованої Луганщини.

Служба безпеки викрила у деокупованих районах Харківської області колаборанта «зі стажем», про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисником виявився 38-річний мешканець окупованої частини Луганщини, який працював на підприємствах паливно-енергетичного комплексу терористичної організації «лнр».

Після захоплення російськими військами частини Харківської області чоловік вирішив вислужитися перед рашистами.

Окупанти призначили його на фейкову посаду «виконувача обовʼязків заступника начальника Управління палива, енергетики та вугільної промисловості» у незаконно створеній ворогом «Військово-цивільній адміністрації Харківської області», яка розміщувалась в окупованому Куп'янську.

На цій посаді колаборант переналаштовував енергогосподарства окупованої частини Харківської області для потреб російських загарбників.

Він здійснював контроль витрат паливно-енергетичних ресурсів структурами окупаційної влади, керував роботою захоплених підприємств паливно-енергетичної сфери і погоджував звіти про результати їх діяльності.

Також, чоловік розподіляв протиправні обов'язки між співробітниками «управління», організовував виплату заробітної плати своїм підлеглим у валюті держави-агресора та виконував інші організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції в інтересах окупантів.

Напередодні деокупації колаборант втік з Куп’янського району разом з російськими військами та наразі переховується на непідконтрольній території України.

За матеріалами доказів Служби безпеки чоловіку заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до кримінальної відповідальності.

Виконував адміністративні обов'язки під час окупації Харківщині: СБУ викрила колаборанта-гастролера, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колабораціонізм #Луганщина #посада #енергогосподарство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...