• Головна
  • У Харкові суд відправив за ґрати прихильника «руського миру», який сподівався на захоплення всієї території України, - ФОТО
16:01, 22 лютого
Надійне джерело

У Харкові суд відправив за ґрати прихильника «руського миру», який сподівався на захоплення всієї території України, - ФОТО

У Харкові суд визнав винним чоловіка, який на просторах інтернету мріяв про захоплення державою-агресором України.

У Харкові суд визнав винним чоловіка, який поширював російську пропаганду в інтернеті та намагався втекти до рф, про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

У Харкові суд відправив за ґрати прихильника «руського миру», який сподівався на захоплення всієї території України, - ФОТО, фото-1

Прокурори довели, що харківʼянин на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій рф.

Чоловік вихваляв політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України.

Шанувальник «руського миру» почав переховуватись від слідства та намагався втекти до рф. Для цього він розробив план «втечі» через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення.

Проте у листопаді 2023 року правоохоронці викрили харківʼянина та за клопотанням сторони обвинувачення йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак роспропаганду чоловік продовжив навʼязувати вже своїм співкамерникам у СІЗО. Прихильник «всього руського» закликав їх підтримувати дії рф.

Під час судового засідання чоловік визнав свою вину частково та додав, що «робив це не навмисно».

Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винним 55-річного чоловіка за ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України) та ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі та права обіймати посади, повʼязані зі виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 10 років.

У Харкові суд відправив за ґрати прихильника «руського миру», який сподівався на захоплення всієї території України, - ФОТО, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #прихильник #Інтернет #рф #СІЗО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...