• Головна
  • Стали «правоохоронцями» під час окупації та будували «карʼєру»: у Харкові судитимуть двох колаборантів, - ФОТО
14:30, 20 лютого
Надійне джерело

Стали «правоохоронцями» під час окупації та будували «карʼєру»: у Харкові судитимуть двох колаборантів, - ФОТО

У Харкові завершили спецрозслідування стосовно двох колаборантів, які стали «правоохоронцями» при окупантах.

У Червонозаводському районному суді м. Харкова заочно судитимуть 23-річну жінку та 49-річного чоловіка за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканка с. Шипувате Великобурлуцької селищної ради під час окупації Куп’янщини збройними силами рф добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

Погодившись на пропозицію окупантів, жінка стала «виконувачка обовʼязків слідчої слідчого відділу Управління внутрішніх справ Військо-цивільної адміністрації Харківської області».

Колаборантка виїжджала на місця подій та проводила попереднє слідство у кримінальних справах, що перебували у провадженні окупаційного правоохоронного органу.

Другий обвинувачений — мешканець Куп’янська. Він, вступивши у змову з російськими загарбниками, погодився «обійняти» посаду «виконувача обовʼязків помічника начальника чергової частини - оперативного чергового Управління внутрішніх справ Військово-цивільної адміністрації Харківської області».

До обов’язків колаборанта входили патрулювання та несення служби на блокпостах, облаштованих зс рф, прийняття і оформлення звернень, а також затримання і конвоювання незаконно затриманих громадян до окупаційного правоохоронного органу.

Свої обов’язки колаборанти виконували до деокупації району у вересні 2022 року.

Наразі обвинувачені уникають зустрічі з українськими правоохоронцями, переховуючись від слідства, і перебувають у розшуку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #окупація #колабораціонізм #правоохоронці #карʼєра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...