• Головна
  • СБУ оголосила нову підозру гауляйтеру Балаклії, який виступав у російських медіа та дискредитував українську владу і ЗСУ, - ФОТО
16:25, 15 лютого
Надійне джерело

СБУ оголосила нову підозру гауляйтеру Балаклії, який виступав у російських медіа та дискредитував українську владу і ЗСУ, - ФОТО

СБУ оголосила окупаційному гауляйтеру Балаклії нову підозру за державну зраду.

Служба безпеки зібрала докази державної зради колаборанта, який очолював окупаційну адміністрацію м. Балаклія на Харківщині у 2022 році, про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

За даним слідства, у період з травня по вересень 2022 року фігурант добровільно «обіймав» посаду «виконувач обовʼязків начальника Балаклійського територіального управління Військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області».

Щоб отримати цю фейкову посаду та підзаробити на цьому, він спеціально прибув до Балаклії з окупованої росіянами Горлівки Донецької області.

На цій посаді зрадник примусово «інтегровував» нормативно-правову базу регіону під «стандарти» російського законодавства. Зокрема, мова про «систему охорони здоров’я, освіти, культури, пенсійного забезпечення та соціального захисту населення».

Крім того, гауляйтер впровадив в окупованій Балаклії обіг російської валюти, узгоджував з представниками зс рф дозволи на пересування громадян окупованими територіями, а також виконував інші вказівки та завдання окупантів.

Також, він неодноразово виступав перед камерами центральних кремлівських телеканалів, розповсюджуючи наративи російської пропаганди, спрямовані на дискредитацію української влади та Збройних Сил України.

Разом із представниками російської окупаційної влади фігурант особисто здійснив незаконне підняття державного прапора рф на флагштоці у центрі іншого окупованого росіянами міста - Ізюм.

Під час деокупації регіону балаклійському гауляйтеру вдалося втекти на непідконтрольну територію України, де він поки що переховується від українського правосуддя.

Нагадаємо, у серпні 2022 року, коли м. Балаклія ще була окупована російськими загарбниками, слідчі СБУ оголосили зловмиснику заочну підозру у колабораційній діяльності.

На підставі зібраних додаткових доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили йому про зміну раніше оголошеної підозри та про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За такі злочини чоловіку загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

СБУ оголосила нову підозру гауляйтеру Балаклії, який виступав у російських медіа та дискредитував українську владу і ЗСУ, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колабораціонізм #адміністрація #Балаклія #гауляйтер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...