• Головна
  • На Харківщині злочинна група заробила понад мільйон гривень на продажі гуманітарки, - ФОТО
18:30, 9 лютого
Надійне джерело

На Харківщині злочинна група заробила понад мільйон гривень на продажі гуманітарки, - ФОТО

На Харківщині викрили учасників злочинної схеми з продажу гуманітарної допомоги.

У Харківській області директору приватного підприємства, його дружині та керівнику благодійного фонду повідомили про підозру в продажі гуманітарної допомоги й зловживанні службовим становищем, про це повідомила пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Поліцейські встановили, що на початку повномасштабного вторгнення, протягом березня-квітня 2022 року, зловмисники імпортували з-за кордону як гуманітарну допомогу рибу та морепродукти.

Надалі ці продукти харчування нібито постачалися у соціальні комунальні заклади Харкова.

Пожертви громадян перераховувалися на рахунки підприємця, у якого, начебто, благодійний фонд купував продукцію.

Проте, як встановили слідчі, жодна із вказаних у документах комунальних установ благодійну допомоги від фігурантів ніколи не отримувала.

Фактично продукція реалізовувалась оптовими партіями через третіх осіб у заклади громадського харчування. Крім того, кошти переводилися в готівку та розподілялися між учасниками злочинної групи.

За попередніми оцінками учасники оборудки у такий спосіб незаконно привласнили понад 1 мільйон гривень.

На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили про підозру трьом фігурантам - директору благодійного фонду, керівнику комерційної структури та його дружині: ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на майна з метою забезпечення відшкодування завданих збитків. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної схеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поліція #підозра #гуманітарна #допомога #група
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...