• Головна
  • Публікувала матеріали з кремлівськими наративи та пропагандою рф: у Харкові судитимуть редакторку-колаборантку, - ФОТО
12:22, 9 лютого
Надійне джерело

Публікувала матеріали з кремлівськими наративи та пропагандою рф: у Харкові судитимуть редакторку-колаборантку, - ФОТО

У Харкові судитимуть жінку, яка при окупації працювала журналісткою та поширювала пропаганду.

У Дзержинському районному суді м. Харкова судитимуть 24-річну жінку за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що під час захоплення збройними силами рф м. Ізюм місцева мешканка добровільно стала співпрацювати з окупантами.

У червні 2022 року жінка працевлаштувалась до редакції пропагандистської газети «Изюмский телеграфъ» на посаду редакторки.

На шпальтах цього друкованого видання публікувались матеріали, головною метою яких було переконати місцеве населення, що росія не є ворогом, а навпаки «турбується про своїх громадян», пропагувалась легітимність окупаційної влади та заперечувалась збройна агресія рф.

Колаборантка, серед іншого, займалась веденням документації щодо фінансової діяльності та матеріального забезпечення редакції «видання».

Свої обов’язки обвинувачена виконувала до моменту деокупації у вересні 2022 року, після чого її викрили правоохоронці.

Публікувала матеріали з кремлівськими наративи та пропагандою рф: у Харкові судитимуть редакторку-колаборантку, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колабораціонізм #окупація #Ізюм #газета #пропаганда
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...