• Головна
  • Ставив «липові» діагнози ухилянтам: у Харкові СБУ викрила лікаря-офтальмолога міської клінічної лікарні, - ФОТО
13:40, 8 лютого
Надійне джерело

Ставив «липові» діагнози ухилянтам: у Харкові СБУ викрила лікаря-офтальмолога міської клінічної лікарні, - ФОТО

У Харкові СБУ викрила лікаря, який допомагав ухилянтам уникнути мобілізації.

Співробітники Служби безпеки України викрили завідувача одного з відділень харківської міської клінічної лікарні, який допомагав чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації на військову службу, про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники СБУ встановили, що лікар-офтальмолог вступав у змову з чоловіками, яких територіальні центри комплектування направляли для проходження медичного обстеження у зв'язку з призовом на військову службу.

Він вносив до офіційної медичної документації призовників недостовірні дані щодо стану їх здоров'я, які унеможливлювали проходження ними військової служби.

Так, у липні 2023 року лікар-офтальмолог на прохання 40-річного призовника «намалював» йому неіснуючий діагноз нібито серйозного захворювання очей, згідно з яким цей призовник «виявився» непридатним до військової служби.

В дійсності, ніякого захворювання очей у призовника не було.

Ініційована Службою безпеки судово-медична експертиза підтвердила відсутність в ухилянта захворювання очей, про які лікар-офтальмолог вказав у його медичній документації.

На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів лікарю повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), ч. 5 ст. 27, ст. 336 (пособництво в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період).

За такі злочини лікарю загрожує до 5 років позбавлення волі.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення усього кола осіб, які скористалися протиправними послугами лікаря для ухилення від мобілізації, а також фактів одержання лікарем неправомірної вигоди.

Ставив «липові» діагнози ухилянтам: у Харкові СБУ викрила лікаря-офтальмолога міської клінічної лікарні, - ФОТО, фото-1

Фото: Харківська обласна прокуратура.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #підозра #лікар #мобілізація #ухилянти
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...