• Головна
  • Погодився на пропозицію окупантів стати старостою села: на Харківщині судитимуть колишнього поліцейського з Балаклії, - ФОТО
13:05, 6 лютого
Надійне джерело

Погодився на пропозицію окупантів стати старостою села: на Харківщині судитимуть колишнього поліцейського з Балаклії, - ФОТО

У Харківській області судитимуть колишнього поліцейського, який став старостою села при окупантах.

У Балаклійському районному суді Харківської області судитимуть 38-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Обвинувачений — мешканець с. Веселе Ізюмського району, колишній поліцейській з Балаклії, який вже не працював в правоохоронному органі до повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Під час захоплення с. Веселе він був безробітним, але вирішив побудувати собі «карʼєру» під російським прапором.

За даними слідства, у червні 2022 року він добровільно погодився на пропозицію російських загарбників та став «старостою с. Веселе».

Колаборант збирав списки та паспортні дані місцевих мешканців для отримання гуманітарної та матеріальної допомоги від окупаційної влади.

Також він організовував роботу та надавав вказівки старшим вулиць, відвідував наради та брав участь у зборах жителів з представниками окупаційної адміністрації.

Перед деокупацією Харківщини чоловік встиг втекти на територію рф. Нині він перебуває у розшуку.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Погодився на пропозицію окупантів стати старостою села: на Харківщині судитимуть колишнього поліцейського з Балаклії, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#староста #Веселе #колабораціонізм #окупація #поліцейський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...