• Головна
  • У Харкові продавали фіктивні водійські посвідчення: справу стосовно шістьох членів організованої групи передано до суду
17:56, 5 лютого
Надійне джерело

У Харкові продавали фіктивні водійські посвідчення: справу стосовно шістьох членів організованої групи передано до суду

У Харкові продавали фіктивні водійські посвідчення: справу стосовно шістьох членів організованої групи передано до суду

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно шістьох осіб за фактами виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання та підроблення офіційних документів з голографічними захисними елементами, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у 2022 році 44-річний чоловік, який на той момент перебував у місцях позбавлення волі, і 40-річна жінка розробили схему незаконного заробітку, яка полягала у виготовленні та подальшому збуті підроблених офіційних документів. Спеціалізувалися ділки на підробленні водійських посвідчень, свідоцтв про закінчення навчання в автошколі, технічних паспортів, а також документів, необхідних для розмитнення автотранспорту, повідомляє прокуратура Харківської області.

До протиправної діяльності також були залучені  й інші виконавці, зокрема молодик, який раніше вже був судимий за вчинення аналогічних злочинів і мав необхідні навички та досвід, жінка і ще двоє чоловіків.

Ділки шукали клієнтів, розміщуючи в соціальних мережах оголошення про виготовлення в короткий строк офіційних документів різного виду, зокрема посвідчень водія. Після обговорення деталей та отримання оплати зловмисники надсилали замовникам підроблені документи з імітацією захисних голографічних елементів.  

Підроблені документи обвинувачені збували по всій території України. Вартість одного посвідчення складала 7 тисяч гривень.  

У ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено докази протиправної діяльності, зокрема спеціальне обладнання та матеріали, макети, штампи тощо.

Обвинувальний акт направлено до Ленінського районного суду м. Харкова.  

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу УПК в Харківській області ДКП Нацполіції України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #прокуратура #фіктивніпосвідчення #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...