• Головна
  • 15 років із конфіскацією: суд у Харкові виніс вирок колишнього поліцейського з Ізюму за держзраду
14:32, 5 лютого
Надійне джерело

15 років із конфіскацією: суд у Харкові виніс вирок колишнього поліцейського з Ізюму за держзраду

15 років із конфіскацією: суд у Харкові виніс вирок колишнього поліцейського з Ізюму за держзраду

Дзержинський районний суд Харкова визнав винним у державній зраді та засудив до 15 років із конфіскацією майна колишнього поліцейського з Ізюму, який працював на російські окупаційні війська.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вирок 35-річному Олександру Солов'ю суддівська колегія оголосила 5 лютого. Його визнали винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (Державна зрада в умовах воєнного стану).

Засудженого також позбавили спеціального звання “старший лейтенант поліції”.

За матеріалами справи, поліцейський обійняв посаду “дільничного інспектора поліції” в незаконно створеному окупаційному "управління поліції Харківської області", чергував у складі слідчо-оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував громадський порядок для окупаційної влади. Згодом став "старшим дільничним" у справах неповнолітніх.

“Крім того, зрадник агітував своїх колег присягнути на вірність державі-агресору та працювати в псевдоправоохоронному органі”, - зауважили в прокуратурі.

Після звільнення Ізюма чоловік переховувався. У жовтні 2022 року він наступив на російську протипіхотну міну та отримав травматичну ампутацію стопи. Після лікування правоохоронці його затримали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #суд #зрадник #вирок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...