• Головна
  • Нарахували собі доплат і премій на понад 400 тисяч: у Харкові викрили директорку та головбуха пологового будинку
15:56, 1 лютого

Нарахували собі доплат і премій на понад 400 тисяч: у Харкові викрили директорку та головбуха пологового будинку

Нарахували собі доплат і премій на понад 400 тисяч: у Харкові викрили директорку та головбуха пологового будинку

У вересні 2022 року підозрювані «домовились» про зміни умов співробітництва на більш вигідні — щоправда, в обхід закону. Керівниця комунального закладу охорони здоров’я запропонувала головній бухгалтерці «закривати очі» на явно завищений посадовий оклад директорки.

Натомість директорка пообіцяла щомісяця підписувати накази про преміювання своєї спільниці і «не буде звертати уваги» на отримання головним бухгалтером надбавки за інтенсивність праці, достовірно знаючи, що, відповідно до Положення про порядок встановлення надбавок і доплат та штатного розпису, надбавки та доплати головному бухгалтеру не передбачені, повідомляє прокуратура Харківської області.

У період з жовтня 2022 року по липень 2023 року підозрювані, безпідставно нараховуючи собі доплати і премії, додатково «заробили» понад 400 тис. гривень, чим завдали збитків.

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру директорці та головній бухгалтерці одного з харківських пологових будинків за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування — СВ ХРУП №2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області та 7-го управління (з обслуговування Харківської області) Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #прокуратура #пологовийбудинок #зловживання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...