• Головна
  • Від безробітного до «начальника» лісгоспу: у Харкові суд визнав винним колаборанта, який будував «карʼєру» при окупантах, - ФОТО
15:13, 31 січня
Надійне джерело

Від безробітного до «начальника» лісгоспу: у Харкові суд визнав винним колаборанта, який будував «карʼєру» при окупантах, - ФОТО

На Харківщині суд визнав винним колаборанта, який «обійняв» керуючу «посаду».

Київський районний суд м. Харкова визнав винним 41-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що безробітний мешканець с. Руська Лозова навесні 2022 року приїхав до окупованого м. Купʼянськ та свідомо пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Він добровільно «обійняв» посаду «виконувач обовʼязків начальника управління лісового господарства» так званої «Військово-цивільної адміністрації Куп'янського району Харківської області».

«Посадовець» виконував низку функцій, насамперед — координував виробничу діяльність фейкового «Куп'янського лісового господарства», створеного на базі українського підприємства.

Також колаборант формував та погоджував бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях працівникам вказаного підприємства.

Своїм підлеглим він надавав вказівки щодо заготівлі деревини та здійснення перереєстрації усіх транспортних засобів, укладання трудових договорів та їх реєстрації в органах окупаційної влади.

Напередодні деокупаціі Харківщини колаборант втік на територію рф.

Колаборанту призначили покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 10 років з конфіскацією всього майна.

Від безробітного до «начальника» лісгоспу: у Харкові суд визнав винним колаборанта, який будував «карʼєру» при окупантах, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #Куп’янськ #окупація #лісгосп #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...