• Головна
  • Організовувала російські «свята» з пропагандистськими піснями: на Харківщині судитимуть «начальницю відділу культури» при окупантах, - ФОТО
13:28, 30 січня
Надійне джерело

Організовувала російські «свята» з пропагандистськими піснями: на Харківщині судитимуть «начальницю відділу культури» при окупантах, - ФОТО

На Харківщині викрили колаборантку, яка при окупації займала посаду «начальниці відділу культури».

У Чугуївському міському суді Харківської області судитимуть 47-річну жінку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час окупації м. Вовчанськ місцева мешканка добровільно стала співпрацювати з російськими загарбниками.

Жінка «обійняла» посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту» у так званій «Військово-цивільній адміністрації Вовчанського району Харківської області».

Також колаборантка брала участь у підготовці проєктів рішень військово-цивільної адміністрації, організовувала роботу відділу, а також складала та затверджувала табелі обліку робочого часу підлеглих, на підставі яких у подальшому їм нараховувалась заробітна плата у російській валюті.

Крім того, обвинувачена організовувала заходи, присвячені пам’ятним датам російської історії.

Зокрема вона координувала проведення свята до «дня прапора росії», на якому закликала працівників свого відділу прибути на даний захід в обов’язковому порядку, організувала виступ музичних колективів, які виконували російські пропагандистські пісні.

Жінку оголосили у розшук.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Організовувала російські «свята» з пропагандистськими піснями: на Харківщині судитимуть «начальницю відділу культури» при окупантах, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупація #колабораціонізм #Вовчанськ #відділ #культури
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...