• Головна
  • У Харкові апеляційний суд підтвердив вирок колаборанту, який займав керуючу «посаду» при окупантах та передавав їм дані про учасників АТО, - ФОТО
12:40, 22 січня
Надійне джерело

У Харкові апеляційний суд підтвердив вирок колаборанту, який займав керуючу «посаду» при окупантах та передавав їм дані про учасників АТО, - ФОТО

У Харкові прокурори відстояли в апеляції вирок колаборанту, який передавав окупантам дані про учасників АТО.

Київський районний суд м. Харкова підтримав позицію обласної прокуратури та залишив у силі вирок стосовно 55-річного чоловіка за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що 55-річний мешканець с. Велика Шапівка Купʼянського району добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами.

У червні 2022 року він обійняв посаду «виконувач обовʼязків заступника начальника Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Колаборант проводив облік суб’єктів господарювання, щодо яких можуть бути застосовані «заходи зовнішнього управління» з боку представників рф.

Також він збирав та передавав російським військовим інформацію про учасників АТО/ООС у Купʼянському районі.

За «роботу» він встиг отримати від окупантів 35 тисяч російських рублів.

У колаборанта були доволі дружні стосунки з російськими військовими: він навіть брав участь у святкуванні разом з ними дня російського прикордонника.

Чоловік визнав свою вину частково. У судовому засіданні він додав, що «хотів врятувати людей».

Чоловіку призначили покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України на строк 10 років з конфіскацією майна.

Сторона захисту подала до суду апеляційну скаргу на вказане судове рішення, в якій просила скасувати вирок та прийняти нове рішення, яким виправдати 55-річного чоловіка.

Харківський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги та підтримав позицію прокурорів, залишивши вирок без змін.

Постанова набрала законної сили.

У Харкові апеляційний суд підтвердив вирок колаборанту, який займав керуючу «посаду» при окупантах та передавав їм дані про учасників АТО,..., фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #окупанти #АТО #апеляція #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...