• Головна
  • У Харкові судитимуть групу колабораціоністів, які вишукували українських військових і патріотів під час окупації, - ФОТО
19:20, 11 січня
Надійне джерело

У Харкові судитимуть групу колабораціоністів, які вишукували українських військових і патріотів під час окупації, - ФОТО

У Харкові судитимуть чотирьох чоловіків за колабораціонізм.

У Червонозаводському районному суді м. Харкова заочно судитимуть чотирьох чоловіків за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України), про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у липні 2022 року 40-річний чоловік погодився на пропозицію російських військових та став «командиром» так званого «Взводу патрульної служби» у складі «Управління внутрішніх справ» в окупованому на той час м. Куп‘янськ.

Метою цього «органу» було «придушення» будь-якого супротиву військовій окупації з боку цивільних людей, пропаганда злочинної політики та укладу життя рф, а також «розправа» над громадянами, які не хотіли підтримувати «руський мир».

До роботи у псевдоправоохоронному органі чоловік залучив ще трьох своїх «поплічників».

Так, його 30-річний знайомий «обійняв» посаду «поліцейського Взводу патрульної служби». Ще двоє чоловіків віком 35 та 32 роки стали «поліцейськими-водіями».

Четверо колаборантів знаходили людей, які були учасниками АТО або проходили службу в ЗСУ, органах МВС, Національної Гвардії та українських патріотів.

Крім того, вони шукали у цивільних зброю для подальшої її передачі окупантам.

Також «поліцейські» патрулювали місто та разом з російськими службами «несли службу» на блокпостах.

Всі учасники орггрупи перебувають у розшуку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#група #чоловіків #колабораціонізм #окупація #Харківщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...