• Головна
  • "Працюємо над відновленням, але під обстрілами це робити непросто": Синєгубов розповів, наскільки зруйнована інфраструктура Харківщини
18:54, 11 січня

"Працюємо над відновленням, але під обстрілами це робити непросто": Синєгубов розповів, наскільки зруйнована інфраструктура Харківщини

У Харківській області щодня намагаються відновлювати зруйновану росіянами інфрастрктуру.

Інфраструктура в регіоні зруйнована серйозно, проте постійно тривають відновлювальні роботи. Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на слова голови ХОВА Олег Синєгубова, який дав інтерв'ю виданню "Ліга".

Олег Синєгубов запевнив, що енергогенеруючі підприємства області працюють у штатному режимі.

"Усі котельні, які було заплановано підключити цього опалювального сезону, працюють - понад 500. Інфраструктура на Харківщині зруйнована досить серйозно. Наприклад, в Ізюмі у нас без опалення перебуває більше 30 багатоповерхових будинків, але вони і зруйновані частково. Проте навіть взимку проводимо відновлювальні роботи для того, щоб відремонтувати якомога більше житла. Це дасть можливість людям подати заявку на "єВідновлення", отримати компенсацію, робити ремонти", - сказав він.

Очільника Харківської ОВА заявив, що на сьогодні у 17 тисяч абонентів Харківщини відсутнє електропостачання, у 34 тисяч - газопостачання.

"Щодня працюємо над відновленням, але за 5 кілометрів від кордону з РФ, де постійні обстріли, це робити непросто. Нещодавно під ворожий вогонь потрапила наша бригада енергетиків. На щастя, всі живі. Однак фахівці все одно вимушені працювати в таких умовах, оскільки в населених пунктах проживають люди. Більшість абонентів без газу є саме з Вовчанського напрямку. Там неможливо відновити газопостачання, тому що вчасно не було проведено магістральний газопровід. Вовчанськ - це чи не єдиний в нашій державі населений пункт, який отримував газопостачання безпосередньо із території РФ. Звичайно, із початком бойових дій газопровід було перекрито. І наразі люди там перебувають без газу, опалюють приміщення електрикою", - розповів Олег Синєгубов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зруйнована #інфраструктура #відновлення #обстріли #роботи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...