• Головна
  • Вибухи у Харкові. Що відомо про ракетний удар по готелю у центрі міста, - ВІДЕО
Відеосюжет
11:30, 11 січня

Вибухи у Харкові. Що відомо про ракетний удар по готелю у центрі міста, - ВІДЕО

Відеосюжет

Російська армія вночі завдала ракетного удару по готелю у центрі Харкова.

10 січня близько 22:30 у місті почали лунати вибухи. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

Мер Харкова Ігор Терехов у своєму Телеграм-каналі заявив, що росіяни знову б'ють ракетами по місту.

"Удар прийшовся по цивільному об'єкту. Висока вірогідність жертв серед людей, що в ньому знаходилися. На парковці поряд з об'єктом горять авто. Попередньо, є руйнування будівлі. Туди вже виїхали усі відповідні служби", - зазначив міський голова.

Пізніше очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти, попередньо, ракетами С-300 вдарили по Київському району Харкова.

"Окупанти влучили біля готелю в середмісті Харкова двома ракетами", - сказав начальник ХОВА.

У прес-службі Харківської обласної прокуратури з посиланням на слова очільника облпрокуратури Олександра Фільчакова уточнили, що одна з ракет влучила саме в готель, а інша - впала у декількох метрах від входу в будівлю, де в момент удару перебували понад 30 цивільних людей.

За інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, станом на 01:00 11 січня було відомо про 11 поранених внаслідок цієї ракетної атаки.

"З них 4 чоловіки віком від 31 до 38 років та 7 жінок у віці від 23 до 71 року. 9 постраждалих доставили до лікарень. 35-річний чоловік перебуває у важкому стані, 8 пацієнтів - у середньому, 2 - надали допомогу на місці", - зазначив він.

У прес-службі Національної поліції у Харківській області з посиланням на слова начальника ГУНП Харківщини Володимира Тимошка додали, що серед поранених 2 журналістів турецького видання "Anadolu".

"Ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією Росії проти України", - наголосив Володимир Тимошко.

Вже вранці 11 січня у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомили, що кількість поранених внаслідок ракетного удару ЗС РФ по готелю у центрі Харкова зросла до 13 людей.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов у своєму Телеграм-каналі розповів, що станом на ранок у лікарнях перебуває 2 людей: 35-річний чоловік - стан важкий, а також 71-річна жінка - стан середній.

У прес-службі Харківської обласної прокуратури заявили, що російська загарбники вдарили по готелю саме ракетами С-300.

Будівля готелю зазнала часткової руйнації. Пошкоджено автомобілі, підприємства та житлові будинки. Попередньо, ракети випустили з території Бєлгородської області РФ. Постраждалими журналістами виявилися громадянка Туреччини та громадянин Грузії.

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області зазначили, що на місця влучань ракет виникла пожежа на площі близько 20 квадратних метрів.

Бійці ДСНС врятували 2 поранених та евакуювали 19 людей. На місці події працювало 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 70 чоловік особового складу ДСНС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ракетний #удар #харків #центр #поранені
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...