• Головна
  • Чутки про "буферну зону" у Харківській області: у ЗСУ порадили вірити тільки офіційній інформації
18:17, 10 січня

Чутки про "буферну зону" у Харківській області: у ЗСУ порадили вірити тільки офіційній інформації

Чутки про "буферну зону" у Харківській області: у ЗСУ порадили вірити тільки офіційній інформації

Інформацію, яка стосується можливого наступу росіян на сході України необхідно сприймати лише від офіційних джерел ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо в ефірі телемарафону.

Що цьому передувало?

Днями прес-секретар російського диктатора Путіна Дмитро Пєсков заявив, що "військові вживатимуть заходів, щоб захистити Бєлгород від українських обстрілів".

Після його заяви у Росії знову заговорили про масштабний наступ на Харківську область заради створення 15-кілометрової "буферної зони".

Чи можливий повторний наступ РФ?

Інституту вивчення війни (ISW) відреагував на подібні заяви росіян. Спеціалісти вважають, що наразі у РФ немає достатньої кількості сил для того, щоб повторити наступ на схід України та створити там так звану "буферну зону".

Раніше в ISW заявляли, що Росія може посилити бойові дії на відрізку фронту біля Куп'янська.

Реакція ЗСУ

Як заявив Фітьо, росіяни ще з жовтня активізували наступальні операції біля Куп'янська. Зокрема, окупанти намагалися прорвати оборону за допомогою піхотних штурмів. Однак спроби були невдалими, тому Росія почала використовувати техніку і піхоту разом.

"Ворог раніше намагався використовувати саме піхотні штурми, а потім побачив, що це не приносить відповідних результатів. До цих піхотних штурмів додалася техніка і ми всі бачили неодноразово на відео як ця техніка рашисті разом із піхотою неподалік Синьківки (село на шляху до Куп'янська) вся розбивається. Тобто успіхів якихось на цьому напрямку вони не мають", - сказав він.

Водночас він сказав, що все, що інформацію, яка стосується можливого наступу РФ та створення "буферної зони" у Харківській області варто сприймати від офіційних джерел ЗСУ, а не ту, яку поширюють міжнародні ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #буферназона #окупанти #ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...