• Головна
  • У Харкові судитимуть колаборанта, який при окупації Куп’янська став «поліцейським» та затримував місцевих мешканців, - ФОТО
18:37, 2 січня

У Харкові судитимуть колаборанта, який при окупації Куп’янська став «поліцейським» та затримував місцевих мешканців, - ФОТО

У Харкові заочно судитимуть колаборанта, який працював «поліцейським» при російських загарбниках під час окупації Куп’янська.

В Червонозаводському районному суді м. Харкова заочно судитимуть 46-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Після того, як зс рф силою захопили та взяли під контроль будівель і споруд у Куп’янську, окупувавши місто, місцевий мешканець вирішив піти на співпрацю із загарбниками і намагався побудувати кар’єру «правоохоронця».

З червня по вересень 2022 року чоловік обіймав посаду «виконувач обовʼязків поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ізолятора тимчасового тримання та конвоювання» у псевдоправоохоронному органі.

Колаборант забезпечував пропускний режим на блокпостах, облаштованих російськими військовими, займався перевіркою документів, а також охороняв будівлю ізолятора і здійснював конвоювання затриманих громадян.

Наразі обвинувачений переховується від слідства, його оголошено у розшук.

Обвинуваченому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

У Харкові судитимуть колаборанта, який при окупації Куп’янська став «поліцейським» та затримував місцевих мешканців, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #окупація #Куп’янськ #розшук #рф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...