• Головна
  • Узаконити будинок: чи можливо самостійно оформити
Новини компаній
17:00, 20 грудня 2023 р.

Узаконити будинок: чи можливо самостійно оформити

Новини компаній

В Україні сьогодні все частіше можна зустріти самобуди або, простіше кажучи, самовільно зведені споруди. Якщо вірити різним оцінкам, кожна друга така будова зводиться з певними порушеннями чинного порядку. Ось чому не варто заздалегідь списувати з рахунків самострої. Якщо ніяк не легалізувати їх і продовжувати в такому ж дусі, можна буде отримати адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність за це правопорушення.

Далі хотіли б разом із вами поговорити про те, як узаконити будинок, щоб можна було уникнути будь-яких негативних наслідків. Крім того, поговоримо про те, кому саме можна довіритися у разі потреби легалізувати самобуд.

Узаконити будинок: чи можливо самостійно оформити, фото-1

Що являє собою самобуд?

Самобуд є об'єктом нерухомості, який було зведено на певній земельній ділянці, де відповідні цілі спочатку не переслідувалися. Найчастіше самобуди зводяться без необхідної дозвільної документації та проекту.

Ви хотіли б зараз зайнятися процедурою оформлення самобуду? Хотіли б знайти професійних та кваліфікованих фахівців, які вам у цьому допоможуть? Перш ніж шукати компанію для співпраці, радимо зрозуміти, з яких причин дуже важливо узаконити самобуд.

Про що потрібно пам'ятати?

Якщо вам не цікава можливість отримати штраф від інспекції або місцевої влади, вам необхідно поміркувати, щоб узаконити самобуд. Дану будову без документації не можна буде продати, подарувати або навіть використовувати як заставу, або залишити у спадок. Крім того, серед основних причин, які повинні вас спонукати узаконити самобуд, виділимо такі:

  • До самобуду у зв'язку з відсутністю документів неможливо буде підводити будь-які комунікації.
  • Таку нерухомість не можна буде ні розділяти, ані об'єднувати, щоб користуватися будівельною амністією для будинків.
  • Якщо ви захочете продавати вашу земельну ділянку, де є самобуд, вам потрібно буде звернутися до нотаріуса. Він може запитати про відсутність на ділянці забудов. Щоправда, отримати таку довідку вам буде вкрай складно, адже там вже є самобуди.

Якщо раптом станеться так, що самобуд буде захоплено якоюсь третьою особою, людина, яка ніби «володіє» ним, просто не матиме жодних підтверджень для відстоювання своїх власних прав. Це набагато складніше, особливо якщо порівнювати захоплення будівель із тими легальними зведеннями, які були збудовані за всіма правилами з нормами.

Узаконити будинок: чи можливо самостійно оформити, фото-2

Хто допоможе узаконити самобуд?

Якщо ви хотіли б не мати жодних проблем з процедурою легалізації самобуду, тоді вам обов'язково необхідно звернутися до професіоналів своєї справи. Наприклад, це може бути сучасний український Документ-сервіс "Unidoc" . Тут у Unidoc вам гарантують найдемократичніші ціни на послуги, індивідуальний та сучасний підхід із відсутністю будь-яких черг.

Оскільки в компанії Unidoc працюють кваліфіковані професіонали своєї справи, які мають досвід у цій роботі, можете бути впевнені в тому, що співробітникам документ сервісу під силу різні завдання і ситуації, у тому числі і легалізація самовільних будов. Фахівці, які працюватимуть з вами, мають усі необхідні сертифікати на роботу. Документ-сервіс працює в рамках узгодженого бюджету та за спеціальними договірними відносинами.

Якщо у вас є питання, ви завжди можете звернутися до представника Unidoc і отримати тут вичерпну консультацію. Ви також можете самостійно зайнятися легалізацією самобуду. Це абсолютно реально, але вимагатиме часу на вивчення законодавства та відвідування державних органів. Якщо ви хочете узаконити будинок самостійно, чи у вашому місті немає компанії, що могла б представити ваші інтереси, більш детально про всі можливі процедури узаконення ви можете прочитати на сайті документ-сервіса, посилання яке було прикріплене зверху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...