• Головна
  • На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 437 боєприпасів
17:12, 18 грудня 2023 р.

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 437 боєприпасів

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 437 боєприпасів

На території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 163 сапери та 68 одиниць техніки. 

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«Попри складні погодні умови сапери продовжують працювати та реагують на всі заявки місцевих жителів, а також проводять обстеження ліній електропередач разом з енергетиками. Протягом минулого тижня піротехніки 197 разів виїжджали для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за цей час знешкодили 437 боєприпасів», – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківської області сапери ДСНС розмінували понад 4 244 га території (за допомогою машин механізованого розмінування – 135 га), виявили та знешкодили 86 304 ВНП.

За даними Євгена Василенка, протягом тижня на території області сталося два підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого дві цивільні людини зазнали поранень.

15 грудня в селі Донецьке Ізюмського району вибухнув невідомий предмет. За попередніми даними, 15-річний підліток знайшов у лісі вибуховий пристрій, який здетонував у його руках. Хлопець отримав вибухові травми обох рук.  

17 грудня в селі Грушівка Куп’янського району 29-річний чоловік на власному подвір’ї підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Постраждалого  доставили до медичного закладу. 

«Вкотре звертаюсь до всіх жителів області, особливо населених пунктів деокупованої території, з проханням бути максимально обережними та дотримуватися правил безпеки. У зимовий період під шаром снігу не видно небезпечних предметів, тож не слід заходити на ділянки, які ще не обстежені саперами», – наголосив Євген Василенко.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харківщина #розмінування #сапери
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...