• Головна
  • У Харківській області судитимуть зрадницю, яка очолила відділ кадрів в окупаційній адміністрації, - ФОТО
15:22, 13 грудня 2023 р.

У Харківській області судитимуть зрадницю, яка очолила відділ кадрів в окупаційній адміністрації, - ФОТО

На Харківщині будуть судити колаборантку, яка займалась підбором кадрів для окупаційної адміністрації. 

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 38-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час окупації міста Вовчанськ місцева мешканка добровільно погодилась на співпрацю з окупантами та обійняла одну з керівних посад у фейковому органі влади, створеному російськими загарбниками. У липні 2022 року колаборантка стала так званим "начальником відділу кадрового забезпечення" у "Військово-цивільної адміністрації Вовчанського району Харківської області".

Обвинувачена організовувала роботу очолюваного нею відділу, зокрема займалась підбором кадрів, готувала трудові договори і розпорядження про призначення співробітників на різні посади окупаційної адміністрації, формувала особисті справи і погоджувала табелі обліку робочого часу. Також зрадниця надавала консультації з питань трудового законодавства за законами РФ, проводила навчання з питань ведення діловодства для підлеглих співробітників і надавала списки для отримання так званої "гуманітарної допомоги" від Росії.

Наразі колаборантка переховується від слідства, її оголосили у розшук. Жінку судитимуть заочно в Чугуївському міському суді Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляяді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

У Харківській області судитимуть зрадницю, яка очолила відділ кадрів в окупаційній адміністрації, - ФОТО, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#начальник #відділ #кадри #колаборантка #підбір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...