• Головна
  • На Харківщині залишається дуже високою мінна небезпека
Офіційно
16:00, 8 грудня 2023 р.

На Харківщині залишається дуже високою мінна небезпека

Офіційно

Харківська область залишається найбільш замінованою в Україні. Фахівці-піротехніки закликають вважати усі деокуповані території потенційно небезпечними або замінованими.

Найбільш небезпечними вибухонебезпечними предметами, які можна виявити на відкритій місцевості є міни «Пелюстка», протипіхотні та протитанкові міни.

«Якщо ви знайшли на відкритій місцевості підозрілий предмет, в жодному разі не чіпайте його, не намагайтеся пересунути, навіть не ходять біля нього. Перш ніж відходити на безпечну відстань, перевірте чи нема поряд подібних предметів. Потім відійдіть від предмета, помітьте підхід до нього палицею, пляшкою, ганчіркою або колесом. Сповістіть піротехніків або поліцію. Цінуйте своє життя, бережіть його, тому що воно одне», - пояснив начальник загону піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Ігор Овчарук.

Під час активних бойових дій, російські окупанти застосовували майже усі види озброєння для знищення населених пунктів Харківської області. У тому числі активно застосовували різні методи дистанційного мінування території, осель мешканців області та підступів до населених пунктів.

Жителів області, які виявили підозрілий предмет закликають звертатися за телефонами 101, 102, 112, а також до представників органів місцевого самоврядування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...