• Головна
  • Харків та Лідс підписали клятву дружби
15:46, 7 грудня 2023 р.

Харків та Лідс підписали клятву дружби

Харків та Лідс підписали клятву дружби

Урочиста церемонія підписання Клятви про дружбу між містами Харків та Лідс відбулася 6 грудня в Посольстві Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у Празі (Чехія).

Документ підписали перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак та лорд-мер Лідса Елісон Гартуейт. Перед церемонією вони провели робочу зустріч, на якій обговорили спільну діяльність у галузі культури та спорту.

Посол Великобританії в Україні Мартін Гарріс наголосив на важливості ініціативи двох міст.

«Підписання Клятви дружби між Лідсом та Харковом є свідченням міцних зв'язків між Україною та Великою Британією на всіх рівнях, між містами та людьми. По всій Великій Британії люди стоять пліч-о-пліч з Україною. Разом ми сильніші», - заявив посол.

Лорд-мер Елісон Гартуейт зазначила, що Лідс та Харків мають багато спільного.

«Зокрема, ми однаково дбаємо про культуру та освіту наших мешканців. Нехай документ, який ми підписали сьогодні, стане першим упевненим кроком нашої майбутньої співпраці. Я з нетерпінням чекаю на розвиток плідного партнерства між нашими містами і особливо на той день, коли в Україні настане мир», - сказала Елісон Гартуейт.

У свою чергу Олександр Новак подякував за підтримку, яку Велика Британія надає Україні.

«Ми дуже вдячні народу Великої Британії за допомогу в боротьбі з російським агресором. Впевнений, що сьогодні ми заклали потужний фундамент нашої подальшої спільної роботи на благо мешканців наших міст», - наголосив Олександр Новак.

Нагадаємо, що Лідс є першим містом у Великій Британії, з яким Харків встановлює партнерські відносини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #Лідс
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...