• Головна
  • У центрі Харкова державі повернули землю вартістю 18,5 мільйонів
11:31, 5 грудня 2023 р.

У центрі Харкова державі повернули землю вартістю 18,5 мільйонів

У центрі Харкова державі повернули землю вартістю 18,5 мільйонів

Обласною прокуратурою вивчено питання законності набуття двома суб’єктами господарювання на підставі рішення суду права приватної власності на земельну ділянку, що належить до земель державної власності.

Встановлено, що на підставі рішення Господарського суду Харківської області у квітні поточного року визнано право приватної власності зазначених двох осіб на земельну ділянку площею 0,8677 га, розташовану в історичному центрі міста Харкова по вулиці Шевченка. Її вартість складає майже 18,5 млн гривень, інформує Харківська обласна прокуратура.

У межах реалізації функції представництва інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом, прокурором вивчено в суді матеріали господарської справи, встановлено відсутність визначених законом підстав для набуття зазначеними особами права власності на земельну ділянку.           

Встановлено, що судове рішення безпосередньо має негативний вплив на законні права та інтереси власника спірної земельної ділянки – держави в особі розпорядника Харківської обласної військової адміністрації, яка у порядку, встановленому ст.ст. 116, 122, 124 ЗК України, рішення про її передачу у власність або користування позивачам у вказаній господарській справі не приймала. Тобто без участі власника – держави – останню позбавили права власності на спірну земельну ділянку.

Враховуючи викладене, заступником керівника обласної прокуратури у жовтні 2023 року внесено апеляційну скаргу в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації на вказане рішення господарського суду Харківської області.

Після відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою обласної прокуратури в судовому засіданні суду апеляційної інстанції позивачами ініційовано відмову від позову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Харків #прокуратура #земля
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...